Yoga Pilates - Nutrition Maniacs

Yoga Pilates

Yoga & Pilates
Steeds meer mensen worden aangetrokken door de fysieke voordelen van Yoga & Pilates.
Yoga & Pilates hebben een enorm positief effect op het lichaam en geest.
Zo kan het beoefenen hiervan er voor zorgen dat je flexibeler wordt, je spieren langer maakt, zorgen voor een betere balans tussen lichaam en geest en het tegengaan van lichamelijke klachten. Tevens worden bij Yoga & Pilates je ademhaling optimaal getraind!

Yoga & Pilates betekenen dus veel meer dan alleen maar oefeningen doen op een matje.
Het zijn sporten die zorgen voor vele lichamelijke voordelen. Omdat het lichaam bij een Yoga en Pilates sessie optimaal wordt gebruikt is het belangrijk dat je lichaam goed wordt benut van de juiste bouwstoffen en vitamines. Wij van Nutrition Maniacs hebben een lijst gemaakt van de juiste producten die jouw lichamelijke prestaties en Yoga en Pilates sessies nog succesvoller zullen maken!

Eiwitten:
De Pilates en Yoga oefeningen zijn voornamelijk gericht op de spieren van het lichaam. Denk hierbij aan heup, been, rug en buikspieren. Door het uitvoeren van deze oefeningen worden de spieren sterker en flexibeler. De belangrijkste bouwstenen van spieren zijn eiwitten. Het is dus belangrijk om de spieren na een intensieve Yoga of Pilates workout te voeden met de essentiele eiwitten.

BCAA:
BCAA’s, of branched-chain amino acids, zijn drie aminozuren die je via voeding moet binnenkrijgen, omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. De drie aminozuren promoten eiwitsynthese en gaan tegelijkertijd eiwitafbraak tegen, zodat je sneller zult herstellen en meer spieren zult opbouwen na je training.

Multivitaminen:

Voldoende vitamines en mineralen zijn erg belangrijk om het lichaam goed te laten herstellen en een goede conditie in stand te houden. Door het nemen van de juiste dosering van vitamines en mineralen wordt de weerstand ondersteund en wordt het immuunssysteem gestimuleerd.

Visolie:

Visolie is erg belangrijk na een workout! Het is een geweldige bron van omega-3 vetzuren, die de spierpijn zullen verminderen. Daarnaast helpen de vetzuren je spieren sneller te herstellen. Ook is omega-3 een belangrijke stof voor de hersenen die je scherp houdt maar ook zorgt omega-3 voor toename van het goede cholesterol (HDL) en verlaagt de slechte cholesterol (LDL). Dit heeft een positieve invloed op hart en bloedvaten.