Krachttraining - Nutrition Maniacs

Krachttraining

Weightlifting

Weightlifting // Krachttraining

Als krachtsporter train je veel met zware gewichten. Je vraagt een heleboel van je spieren en wil ze daarom voorzien van de juiste voedingsstoffen om spieropbouw te stimuleren en spierafbraak juist tegen te gaan. Nutrition Maniacs heeft enkele hiervan op een rijtje gezet die jouw workouts nóg krachtiger zullen maken!

Wei-eiwitpoeder

Wei-eiwit is een vorm van eiwit die snel verteerbaar is. Het is daarom perfect om vlak na een workout te nemen, om je spieren te kunnen helpen herstellen en aanpassen. Oftewel, het brengt je lichaam snel in de spieropbouwende fase. En dat is natuurlijk wat je wilt na een zware krachttraining!

Caseïne eiwitpoeder

Naast wei-eiwit, bestaat er ook caseïne eiwit. Dit is juist langzaam verteerbaar en boost je anabolisme daarom voor langere tijd, oftewel, brengt je lichaam landuring in de ‘opbouw’ modus, waarbij weefsels, zoals spieren, worden opgebouwd. Tegelijkertijd wordt spierafbraak dan geminimaliseerd. Caseïne is daarom een goede vorm van eiwit om in te nemen vlak voor het slapen, zodat je lichaam ’s nachts spieren zal opbouwen in plaats van afbreken. Daarnaast geeft het een langduring vol gevoel, wat het ook overdag een perfecte snack maakt!

Creatine

Creatine is een product dat wordt gevormd door de drie aminozuren arginine, glycine en methionine. Dit product heeft wetenschappelijk bewezen je kracht en spiermassa tijdens zware krachttrainingen te vergroten. Precies waar je naar opzoek bent als jij graag met gewichten traint dus. Het werkt zo: tijdens een explosieve beweging, zoals tijdens krachttrainingen, heb je opeens een enorme hoeveelheid energie nodig. Je lichaam gebruikt de aminozuren in creatine om snel en veel deze energie te produceren. Zo kan het je lichaam effectief in haar energiebehoefte voorzien. Drink dit drankje voor of tijdens je training en merk dat je nog beter zult presteren!

Glutamine

Glutamine is een aminozuur dat van nature veel voorkomt in je lichaam en belangrijk is voor eiwitsynthese. Maar let op, intense en lange trainingen kunnen je glutaminelevels sneller laten zakken dan dat je lichaam ze kan aanvullen. Om toch aan genoeg glutamine te komen, kan je lichaam dan spieren afbreken om glutamine vrij te maken. Zorg dat je niet je spieren opoffert, maar glutamine in je lichaam aanvult met supplementen. Je lichaam zal dan beter herstellen en als bonus geeft het ook je imuunsysteem een boost, waardoor je minder kans hebt op infecties!

BCAA’s

BCAA’s, of branched-chain amino acids, zijn drie aminozuren die je via voeding moet binnenkrijgen, omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. De drie aminozuren promoten eiwitsynthese en gaan tegelijkertijd eiwitafbraak tegen, zodat je sneller zult herstellen en meer spieren zult opbouwen na je training. Als je voor je training supplementeert met BCAA’s, zul je minder last hebben van spierpijn en vermoeidheid. Als je na je training supplementeert met BCAA’s, zul je meer en sneller resultaten zien.