Vechtsport - Nutrition Maniacs

Vechtsport

Vechtsport

Bij vechtsport is niet alleen de techniek belangrijk, maar ook de kracht, de mentaliteit en het uithoudingsvermogen van de athleet!
Een intensieve vechtsporttraining kan het lichaam zwaar belasten. Een vechtsporter moet goed voor zijn lichaam zorgen om maximaal te kunnen presteren en profiteren van zijn of haar vechtsporttraining. Een goed trainingsschema met een goed dieet vormt de basis voor zijn of haar resultaten.
Voor vechtsporters kunnen supplementen zeer gunstig zijn als zij het maximale willen halen uit zijn of haar vechtsporttrainingen. Als het gaat om kracht, coordinatie, snelheid en het herstel kunnen supplementen grote invloed hebben voor het succes van de vechtsporter.
Om de vechtsporter hierbij optimaal te ondersteunen heeft Nutrition Maniacs een assortiment supplementen uitgezocht die geschikt is speciaal voor echte vechtsporters!

Creatine:

Creatine is een brandstof in de spieren die door het lichaam zelf ook wordt aangemaakt. Dit stofje wordt gebruikt als er zware krachtinspanning wordt geleverd. Dit kan zijn door het tillen van zware gewichten of als er intensieve beweging plaatsvind. In de bodybuilding en fitness wereld wordt creatine gebruikt om krachtiger in een workout te gaan en om langer door te kunnen gaan. Ook voor vechtsport kan creatine erg gunstig werken. Doordat er meer kracht en uithoudingsvermogen is kan er explosiever worden getraind. Denk hierbij aan hardere stoten en snellere reflectie. Het lichaam maakt zelf maar een bepaald aantal creatine aan waardoor soms niet een volledige wedstrijd kan worden uitgevochten. Door extra inname van creatine wordt er gezorgd dat de vechtsporter langer en krachtiger door kan gaan tijdens wedstrijden maar ook tijdens de trainingen.

Eiwitten:

De belangrijkste bouwstoffen voor krachtige en volle spieren. Dit is erg belangrijk binnen een vechtsportdieet omdat eiwitten worden gebruikt voor opbouw van de spieren maar ook het herstel van spieren na een intensieve wedstrijd of training. Door grotere en sterkere spieren kan de vechtsporter hardere klappen en trappen uitdelen wat natuurlijk gunstig is tijdens een wedstrijd! Voor de echte vechtsporter zijn eiwitten onmisbaar!

Multivitaminen:

Als je als vechtsporter wilt dat je weerstand op pijl blijft en je genoeg energie wilt hebben is multivitaminen een essentieel supplement. Door het nemen van de juiste dosering van vitamines en mineralen wordt de weerstand ondersteund en wordt het immuunssysteem gestimuleerd. Dit is erg belangrijk na een fysieke vechtsporttraining of wedstrijd!

BCAA:

BCAA’s, of branched-chain amino acids, zijn drie aminozuren die je via voeding moet binnenkrijgen, omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. De drie aminozuren promoten eiwitsynthese en gaan tegelijkertijd eiwitafbraak tegen, zodat je sneller zult herstellen en meer spieren zult opbouwen na je training. Omdat tijdens vechtsporttrainingen en wedstrijden enorm veel wordt gevraagd van het lichaam is het erg belangrijk om de spieren snel te laten herstellen zodat je na je workout minder last zult ervaren van spierpijn en vermoeidheid. Dit zorgt ervoor dat de dag erna makkelijker en weer met volle energie kan worden getraind!