Supplementing 101: waarom iets toevoegen aan je toch al zo gezonde dieet? - Nutrition Maniacs

Supplementing 101: waarom iets toevoegen aan je toch al zo gezonde dieet?

Supplementing 101: waarom iets toevoegen aan je toch al zo gezonde dieet?

Supplementing 101: waarom iets toevoegen aan je toch al zo gezonde dieet?

Bij Nutrition Maniacs geloven we: “je bent wat je eet!” Je dieet speelt een enorme rol in het behalen van je lichaamsdoelen – of je nu betere prestaties wil, een ander figuur, gezondheider wil zijn, meer energie wil hebben, sterker of slanker wil zijn, of wat dan ook. Afhankelijk van wat jij wil bereiken zijn er vele voedingsfilosofieën die kunt volgen. Maar welk dieet ook het beste bij jou past, voeding is onlosmakelijk verbonden met hoe jouw lichaam eruitziet, voelt en presteert.

Dit geldt voor iedereen, maar des te meer voor sporters en actieve mensen draagt voeding bij aan prestaties en resultaten. Regelmatige en intensieve fysieke activiteit vergroot de vraag naar voedingsstoffen van je lichaam. Daarnaast kan het gebeuren dat, mocht je een laag lichaamsgewicht nastreven, je niet genoeg eet om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Tekorten in bijvoorbeeld energie, eiwitten, vitaminen en mineralen verhinderen je prestaties en beperken je resultaten.

Een goede oplossing om zulke tekorten te voorkomen, vermijden of op te lossen, is het nemen van supplementen. Dietary supplementing kan gedefinieerd worden als het toevoegen van iets aan je dagelijkse dieet. Dit kunnen macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten), vitaminen, mineralen, aminozuren zijn, of iets anders dat je helpt jouw dagelijkse benodigde hoeveelheden aan voedingsstoffen aan te vullen.

Veel wetenschappelijke onderzoeken hebben de voordelen van supplementing uitgewezen. Dit wetende, kun je met veel zorg je dieet uitplannen: wat heb je dagelijks nodig en wat moet je daarvoor binnenkrijgen? Als je supplementen toevoegt aan je dieet, wil je natuurlijk dat deze je dieet verbeteren, niet verslechteren. Voorkom dat je onbewust verkeerde beslissingen maakt terwijl je juist goed bezig probeert te zijn! We hebben daarom een paar dingen op een rijtje gezet die je moet weten wanneer je besluit je dieet aan te vullen met supplementen.

Ten eerste, onthoud dat supplementen nooit een gezond en gevarieerd dieet vervangen; ze moeten hier altijd aan toegevoegd worden. Ten tweede zijn er enorme verschillen in de kwaliteit van supplementen. Helaas worden sommige supplementen synthetisch verkregen, omdat ze op deze manier goedkoper geproduceerd kunnen worden. Zo kunnen ze tegen een aantrekkelijke, lage prijs worden aangeboden of kan er meer winst op gemaakt kan worden. Richt geen schade aan op jouw weg naar een beter dieet door te vallen voor deze supplementen van lage kwaliteit, maar doe onderzoek naar en investeer in hoge kwaliteitsproducten!

Nutrition Maniacs raadt je aan uit te zoeken wat jouw dagelijkse behoeften zijn voor de verschillende voedingsstoffen. Onze artikelen kunnen daarbij hulp bieden. Voorzie je lichaam vervolgens van de juiste, hoge kwaliteitssupplementen om deze behoeften mee aan te vullen. Je probeert immers bewust te zijn van je dieet om een bepaald doel te bereiken – of dit nu betere prestaties zijn, een ander figuur, een betere gezondheid, meer energie, sterker of slanker zijn – en het juiste dieet en supplementen gaan je ondersteunen om dat doel te bereiken!

Alle informatie in dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Mocht je hierover of over dit onderwerp vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina!

Share this post