Verzenden & Retourneren - Nutrition Maniacs

Verzenden & Retourneren

VERZENDEN & RETOURNEREN

Verzenden

Bestellingen worden dezelfde werkdag verzonden, mits u deze op een werkdag voor 16:00 uur geplaatst heeft. Bestellingen die geplaatst worden op zaterdag, worden op maandag verzonde. Nadat een bestelling geplaatst is, kunt u deze niet meer annuleren. Zodra u een bestelling geplaatst heeft, ontvangt u een e-mail met een track-en-trace code van Sendcloud. Hiermee kunt u uw bestelling online volgen. Alle bestellingen met een aankoopbedrag van € 50,- of hoger worden gratis verzonden binnen Nederland. Voor bestellingen onder de € 50,- worden €3,95 verzendkosten in rekening gebracht. Voor België is dit € 5,95. Tarieven verzendkosten voor andere landen kunt u bij ons opvragen.

Indien de klant niet thuis is zal de bezorger het pakket bij de buren of de volgende dag opnieuw aanleveren. Voor meer vragen over bestellingen kunt u kijken bij de Veelgestelde Vragen  of contact  met ons opnemen.

Wij gebruiken DHL en PostNL

Retourneren

U mag producten retourneren onder de volgende voorwaarden:
– slechts producten waarvoor het herroepingsrecht geldt mag u retourneren;
– producten die vanuit hygiënisch oogpunt en/of gezondheidsbeschermd oogpunt verzegeld worden verkocht, kunnen slechts geretourneerd worden indien deze verzegeling niet is verbroken;
– producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben kunt u nooit retourneren;
het is van belang dat u binnen de termijn van 14 dagen (vanaf het moment van ontvangst) gebruikmaakt van uw recht om de aankoop te ontbinden (herroepingsrecht), dit kunt u doen door ons bijvoorbeeld vooraf van de retour op de hoogte te brengen;
– ook is het mogelijk producten te retourneren zonder dat u ons hiervan vooraf op de hoogte brengt (uiteraard mits het product niet onder bovengenoemde uitzonderingen valt). Zonder voorafgaande melding is het van belang dat u de producten binnen de termijn van 14 dagen (vanaf het moment van ontvangst) aan ons terugstuurt, inclusief een verklaring waaruit blijkt dat u de aankoop ongedaan wenst te maken;

Indien u een product retour wil zenden, hebben wij de voorkeur om van te voren op de hoogte gesteld te worden. U kunt dan contact met ons opnemen. Wij vragen u om hierbij uw naam, ordernummer en emailadres te vermelden. U ontvangt dan een retourformulier per email waarmee u de bestelling naar ons terug kunt sturen. Stuur uw product niet terug naar de fabrikant.

Zodra wij uw retour hebben ontvangen en geïnspecteerd ontvangt u een email van ons om u op de hoogte te stellen van de ontvangst en of uw retour is goed- of afgekeurd. Uw retour wordt alleen afgekeurd indien u geen herroepingsrecht meer had (bijvoorbeeld indien u niet op tijd gebruik heeft gemaakt van dit recht, of omdat blijkt dat het product onder één van bovengenoemde uitzonderingen op het herroepingsrecht valt).

Wij betalen de volledige aankoopprijs (minus eventuele verzend- en betalingskosten) zo snel mogelijk, maar niet later dan 14 dagen na ontvangst van de annulering. We kunnen echter wachten met een terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of totdat u hebt aangegeven dat ze deze hebben verzondenuurd

Wanneer u uw retourbedrag niet heeft ontvangen, controleer dan eerst nogmaals uw bankrekening en informeer bij uw bank of er een vertraging kan zijn in de weergave van de transactie. Als dit niet het geval is, stuur dan een email naar info@nutritionmaniacs.com.

Modelformulier voor herroeping

Omruilen

Producten kunnen niet omgeruild worden, tenzij deze kapot of beschadigd door u zijn ontvangen. U kunt mogelijk wel nog gebruikmaken van uw herroepingsrecht.

Herroepingsrecht

Als consument heeft u het recht om binnen een termijn van 14 dagen de overeenkomst zonder opgave van reden te herroepen. Deze herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen nadat u het bestelde artikel heeft ontvangen. Bij een bestelling van meerdere artikelen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na ontvangst van het laatste artikel. U maakt gebruik van uw herroepingsrecht als u ons schriftelijk per post of email op de hoogte stelt van uw herroeping. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of via info@nutritionmaniacs.com. Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht volstaat het dus om ons uw herroeping te verzenden voordat de herroepingstermijn verstreken is.

Dus: als U ons op dag 12 na ontvangst laat weten van de koop af te zien, heeft u nog 14 dagen om het product te retourneren vanaf dat moment.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

Gevolgen van herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot dat moment heeft gedaan inclusief verzendkosten zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw herroeping, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke betaling heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk met een andere wijze van terugbetaling heeft ingestemd. Voor zulke terugbetaling worden u geen kosten in rekening gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij uw artikelen hebben ontvangen of u heeft aangetoond dat u de artikelen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Ontvangen artikelen dient u niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit om de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld terug te sturen. Ons retouradres is:

Philippi International Trading Saskia van Uijlenburgkade 147 1058 GA Amsterdam Nederland

U bent op tijd als u de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de artikelen die het gevolg is van het gebruik van de goederen dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de artikelen vast te stellen. Voor meer informatie over het retourzenden van producten, raadpleeg het kopje ‘Retourneren’.