Afvallen - Nutrition Maniacs

Afvallen

Fat Loss

Fat Loss // Afvallen

Of je nou veel kilo’s kwijt wil of nét een beetje vet wil verliezen, afvallen kan zowel fysiek als mentaal heel lastig zijn. Nutrition Maniacs begrijpt dus dat jij wel een steuntje in de rug kunt gebruiken en heeft een paar producten die je kunnen helpen op een rijtje gezet!

Groene thee

Groene thee kan een wonderdrankje zijn als je een klein beetje vet kwijt wil raken. Het stofje ECGC in groene thee kan je vetverbranding met wel 33% verhogen.

Wei-eiwit

Naast dat wei-eiwitpoeder je ondersteunt bij het opbouwen van spieren, kan het je ook helpen vet te verliezen! Een Amerikaanse experiment heeft aangetoond dat mensen die dagelijks een wei-eiwitshake dronken gemiddeld vijf kilo afvielen. Hoe? Aan de ene kant zorgen eiwitrijke producten ervoor dat je minder honger hebt. Aan de andere kant helpt het bij de opbouw van spieren. Spieren hebben een hogere stofwisseling dan vet, dus als je meer spieren hebt, gaat je totale verbranding in je lichaam omhoog! Let op, ga wel voor wei, want dit effect werd niet gevonden bij mensen die soja-eiwitshakes dronken!

Cafeïne

Cafeïne stimuleert het vrijgeven van stoffen in je lichaam, waaronder vetmoleculen, die vervolgens gebruikt kunnen worden voor energie. Zo kan cafeïne je helpen om op het juiste gewicht te blijven of nét dat laatste beetje vet kwijt te raken. Let op: teveel cafeïne (meer dan 0.4 gram per dag) geeft nadelige effecten, zoals angst en overgevoeligheid voor insuline, dat juist kan zorgen voor gewichtstoename.

Glutamine

Glutamine is een aminozuur dat belangrijk is voor eiwitsynthese. Maar daarnaast beïnvloedt het ook de glucoselevels in je bloed: het stabiliseert je bloedsuiker. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die enkele weken glutaminesupplementen namen, zonder verder iets aan hun dieet te veranderen, binnen een paar weken afvielen.