Duursport - Nutrition Maniacs

Duursport

Duursport

Endurance Sports // Duursport

Zwemmen, rennen, fietsen… Als jij ervan houdt om je flink in het zweet te werken, vraag je veel van je lichaam. Het is daarom belangrijk om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien tijdens zware duursport trainingen. De volgende producten voorzien jou van de nodige energie om elke training of wedstrijd aan te kunnen.

Cafeïne

Cafeïne kan je prestaties een boost geven! Doordat het vermoeidheid uitstelt kan je een lange training beter volhouden. Daarnaast kan cafeïne vetverbranding stimuleren en je zo helpen om op het juiste gewicht te blijven. Het perfecte moment om cafeïne te nemen is ongeveer een uur voor je training.

Beta-alanine

Net als cafeïne stelt beta-alanine vermoeidheid uit. Vermoeidheid is een gevolg van de waterstofionen die je lichaam opslaat tijdens trainingen. Door beta-alanine kan je lichaam meer carnosine opslaan, dat het evenwicht van waterstofionen in je lichaam weer terugbrengt. Studies hebben aangetoond dat beta-alanine op deze manier zorgt voor betere en snellere prestaties. Perfect voor jou als duursporter!

BCAA’s

BCAA’s, of branched-chain amino acids, zijn drie aminozuren die je via voeding moet binnenkrijgen, omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. De drie aminozuren promoten eiwitsynthese en gaan tegelijkertijd eiwitafbraak tegen, zodat je sneller zult herstellen en meer spieren zult opbouwen na je training. Als je voor je training supplementeert met BCAA’s, zul je minder last hebben van spierpijn en vermoeidheid. Als je na je training supplementeert met BCAA’s, zul je meer en sneller resultaten zien.

Glutamine

Glutamine is een aminozuur dat van nature veel voorkomt in je lichaam en belangrijk is voor eiwitsynthese. Maar let op, intense en lange trainingen kunnen je glutaminelevels sneller laten zakken dan dat je lichaam ze kan aanvullen. Om toch aan genoeg glutamine te komen, kan je lichaam dan spieren afbreken om glutamine vrij te maken. Zorg dat je niet je spieren opoffert, maar glutamine in je lichaam aanvult met supplementen. Je lichaam zal dan beter herstellen en als bonus geeft het ook je imuunsysteem een boost, waardoor je minder kans hebt op infecties!