DOORBREEK MET DENSITY TRAINING JE PLATEAU EN BLIJF GROEIEN - Nutrition Maniacs

DOORBREEK MET DENSITY TRAINING JE PLATEAU EN BLIJF GROEIEN

DOORBREEK MET DENSITY TRAINING JE PLATEAU EN BLIJF GROEIEN

DOORBREEK MET DENSITY TRAINING JE PLATEAU EN BLIJF GROEIEN.

Je staat stil en raakt gefrustreerd?  Wat is er aan de hand? Je hebt een plateau geraakt!

Je bent foutloos, altijd in de gym en je macro’s kan je de tijd op gelijk zetten. Je drinkt voldoende water, neemt alle supplementen en slaapt as een roos. Maar om een ​​of andere reden zijn je gainz tot stilstand gekomen. Je bent vandaag niet sterker dan je een maand geleden. Geen cm groter geworden en je bodyfat is exact hetzelfde als toen. Wat is er aan de hand? Nou, je hebt een plateau geraakt. Iedereen heeft ze ervaren. Het is als het krijgen van een soort griepje. Zo nu en dan is het jouw beurt om er een te hebben. De trainingsmethode in dit artikel zal je helpen om intensiteitsniveaus te bereiken die je misschien nog niet kent en die je nu en in de toekomst zullen helpen wanneer je je volgende plateau raakt.

 

Progressieve overload is de gouden regel in fysieke ontwikkeling, altijd meer werk doen dan voorheen om vooruitgang te blijven boeken. Met deze kennis moet er een nieuwe stimulus gevonden worden. Je kunt overload creeren door gewicht toe te voegen of het volume (sets en reps) te vergroten. Hoogst waarschijnlijk heb je dit allemaal al geprobeerd. Jaren geleden werd ik aan een andere trainingsstimulus geintroduceerd die zeer succesvol is gebleken om plateau’s te doorbeken. Density (dichtheid) Training verwijst naar de hoeveelheid werk die in een bepaalde hoeveelheid tijd is uitgevoerd. Je kunt je trainingsdichtheid op twee manieren vergroten; Doe meer werk in een bepaalde hoeveelheid tijd of doe dezelfde hoeveelheid werk in minder tijd. Dus, als je benchpress 100kg is bij 5×5 in 30min. per week, en de volgende week 100kg voor 5×5 reps in 20min, dan heb je je trainingsdichtheid in tijd vergroot. Netals, als je 100kg voor 5×5 in 30min deed, dan een week later 100kg voor 6×5 in 30min, heb je de trainingsdichtheid in volume vergroot. Een variatie van deze simpele uitleg zet ik voornamelijk in bij compoundoefeningen met een hoge motorunit recrutement als de deadlift, squat, hipthrust en benchpress.

Zie de voorbeeldfoto van 60min Density Training met focus op hypertrofie voor het doorbreken van je plateau in de benchpress. We bereiken hier maximale overload door recrutement van zowel rode- als wittespiervezels in iedere rep-range binnen maximaalkracht, hypertrofie en spieruithoudingsvermogen. Give it a try !!

 

Coach Michel.

Share this post