Crossfit - Nutrition Maniacs

Crossfit

Crossfit

CrossFit

Jouw prestaties in de box gaan hand in hand met je voeding. Eet je goed, dan presteer je beter, maar krijg je bepaalde essentiële voedingsstoffen niet binnen, dan zal je dat ook merken tijdens je workout! Tijdens CrossFit vraag je veel van je lichaam, dus zorg dat je je lichaam goed verzorgd. Nutrition Maniacs helpt je een handje op weg met een paar voedingsstoffen die je niet mag missen als je volgende keer een extra circuit tijdens de AMRAP wil halen of een nog betere WOD wil neerzetten!

Creatine

Creatine wordt gevormd uit een combinatie van drie aminozuren: arginine, glycine en methionine. Deze combinatie creëert één van de meest effectieve voedingsstoffen voor sportprestaties. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat creatine spiermassa, kracht en je capaciteiten tijdens hoge intensiteitstrainingen vergroot en ook je lichaamscompositie verbetert. Wauw! Hoe dan precies? Je lichaam heeft creatine nodig om energie in de vorm van ATP te produceren. Tijdens een workout met hoge intensiteit, zoals CrossFit, heeft je lichaam snel en veel energie nodig. Als je zorgt dat je genoeg creatine binnenkrijgt, zal je lichaam je snel en effectief van deze hoge energiebehoefte kunnen voorzien.

Beta-alanine

Ken je dat brandende gevoel in je spieren tijdens een zware CrossFit workout? Dat komt door de opeenhoping van waterstofionen, H+. Beta-alanine helpt je lichaam bij het opslaan van carnosine, een peptide dat een teveel aan H+ verwijdert. Zo zal je merken dat je spieren minder snel vermoeid raken en je beter kunt presteren tijdens je trainingen!

BCAA’s

BCAA’s, of branched-chain amino acids, zijn drie aminozuren die je via voeding moet binnenkrijgen, omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. De drie aminozuren promoten eiwitsynthese en gaan tegelijkertijd eiwitafbraak tegen, zodat je sneller zult herstellen en meer spieren zult opbouwen na je training. Als je voor je training supplementeert met BCAA’s, zul je minder last hebben van spierpijn en vermoeidheid. Als je na je training supplementeert met BCAA’s, zul je meer en sneller resultaten zien.

Visolie

Visolie is je vriend na een zware workout. Het is een geweldige bron van omega-3 vetzuren, die spierpijn zullen verminderen. Daarnaast helpen vetzuren je spieren sneller te herstellen.

Eiwitpoeder

Als Crossfitter is het altijd belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen via je dagelijkse voeding. Maar als je vaak en hard traint, kunnen eiwitshakes je spieren van voldoende eiwitten te voorzien op ieder moment van de dag.