5 voedzame en eiwitrijke maaltijden voor na je work-out! - Nutrition Maniacs

5 voedzame en eiwitrijke maaltijden voor na je work-out!

5 voedzame en eiwitrijke maaltijden voor na je work-out!

Voeding is een cruciaal onderdeel van een gezonde levensstijl. De combinatie van gericht sporten en gebalanceerd eten is de simpele maar effectieve succesformule naar een fit lichaam.

Omdat het bedenken van een simpele maar voedzame snack nog best wel lastig kan zijn helpen wij je graag een eindje op weg.

 

  • Huisgemaakte proteïneyoghurt

De supermarktschappen staan vol met ‘gezonde’ proteïneyoghurtjes. Helaas bevatten deze vaak ontzettend veel suiker en andere onnodige toevoegingen. Een schaaltje magere kwark met een halve tot hele schep proteïnepoeder naar keuze zorgt ervoor dat je al je eiwitten in een keer binnenkrijgt.

  • Groene proteïnepannenkoek 

Een van onze persoonlijke favorieten! Maar wat veel mensen niet weten, is dat dit ook de ideale manier is om wat groen naar binnen te krijgen! Mix 15 gram boekweitmeel, 15 gram proteïnepoeder, een heel ei, een eiwit, 25 milliliter melk en een handvol spinazie in de blender en mix tot een glad beslag. Bak in de pan en serveer met topping naar keuze!

  • Anti-burger

Als er iets is waar wij altijd zin in hebben is het een hamburger… Helaas is die van je favoriete fastfoodketen waarschijnlijk niet heel gezond. Onze tip? Zonder brood is het al een stuk beter! Begin met een patty van mager vlees, verse spinazie, een tomaat, twee augurk, gegrilde ui en en daarbovenop een spiegelei. Hoog in eiwitten en nog voedzaam ook!

  • Ontbijtwrap 

Sport je ‘s ochtendsvroeg? Een volkorenwrap met een halve avocado en twee eieren bevat alle macro’s die je lichaam ‘s ochtends nodig heeft om de dag goed en gezond te starten!

  • De snelle shake

Als je echt haast hebt is er natuurlijk maar een ding snel genoeg: een shake. Koop deze niet onderweg maar maak deze thuis. Havermout, proteïnepoeder en melk zijn de perfecte basis voor elke ontbijtshake. Voeg er zelf wat fruit en groentes aan toe om je lichaam van alle micronutriënten te voorzien!

 

Tip: Nog op zoek naar een goeie proteïnepoeder? Bad Ass Whey is ontzettend lekker en bevat geen suiker. Nu met 29% korting in onze shop! 

Share this post